Zipline - Reisverslag uit Pemberton, Canada van Hans Kok - WaarBenJij.nu Zipline - Reisverslag uit Pemberton, Canada van Hans Kok - WaarBenJij.nu

Zipline

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

09 Augustus 2013 | Canada, Pemberton

We zijn uiteindelijk op een terrein in Pemberton beland met alleen drinkwater. We hadden Franse buren, een meisje uit de Vogezen met een pikzwarte vriend, once you go black you never go back.
We hebben meteen voor 3 nachten geboekt, in Whistler wat 35 kilometer verderop ligt is alles vol. Douchen en dat soort dingen kan in Pemberton in een sporthal. We hebben nu een plaatsje aan de weg, de dame die het geld collecteert raadt ons aan morgen een plekje aan de rivier te zoeken, dat doen we dus en dat lukt ook, briefje opgehangen dat de plek gereserveerd is, nou maar hopen dat er niet zo'n sukkel komt die op onze plaats gaat staan.
We rijden naar Whistler, half uurtje rijden. Whistler is populair onder mensen uit Vancouver, je kunt er een hele hoop actieve dingen doen. Wij hebben onze zinnen gezet op ziplinen.
We hebben wat moeite met parkeren, maar uiteindelijk vinden we een plekkie. Bij het info center kunnen we boeken. We lunchen ergens op een terras en worden rond kwart voor twee verwacht bij het activity centre
We gaan met de dame van de office mee en worden op een bus gezet samen met 8 mannen die een bachelorparty vieren.
We krijgen harnassen aan, en met je harnas word je aan een bovenstuk van een kabelbaan gehangen en zo roetsj je dan een kabel af, naast elkaar, want er zijn steeds twee lijnen. Ze zijn heel precies in het volgen van hun veiligheidsprocedures.
In totaal doen we 6 lijnen, de eerste is nog heel rustig, bij de snelste die ook meer dan een kilometer lang is bereik je een geschatte snelheid van boven de 80 km per uur. Het is prachtig om te doen, spectaculaire vergezichten, je helm waait bijna van je kop, en het is ook wel lachen met die 8 Canadezen. Je moet je voorstellen dat stoppen op een heel kort stukje moet, er is een mechanisme wat je remt, een combinatie van een soort stopdevice aan de kabel en een enorme veer. Een van de wat zwaardere Canadezen ontwikkelt zoveel energie dat hij terug gelanceerd wordt en ergens boven de valei komt te hangen. Ze moeten nogal wat moeite doen om hem binnen te halen, en meteen wordt die lijn afgesloten om alles te checken, de rest moet op dat gedeelte over 1 lijn,
Pas tegen zes uur zijn we weer terug. We rijden meteen naar Pemberton waar we even tanken en een restaurant aandoen met wifi.
We hebben ondertussen meer dan 3000 km gereden, en vandaag was het weer erg heet, 34 graden of zo, wel ideaal voor het ziplinen, de activiteit werd nog onderbroken vanwege een thunder waarschuwing, dat was vreemd want de lucht was bijna strakblauw, de waarschuwing werd snel weer ingetrokken, maar het was volgens een van onze begeleiders ook weer niet zo heel vreemd, enkele weken geleden was er onder dezelfde omstandigheden ook een waarschuwing, en die bleek na een half uurtje terecht te zijn.
Nu zitten we te wachten op het eten, je kunt je bijna niet voorstellen hoe heerlijk mijn ijskoude Lighthouse 3 Weeds biertje smaakt.
Het einde van deze heerlijke vakantie komt wel erg dichtbij, vannacht en morgen overnachten we hier in Pemberton, we verheugen ons al op de avond aan de rivier, overmorgen overnachten we ergens in Vancouver op enkele kilometers van de Camperverhuur, we hebben al gebeld om te reserveren, maar ze hebben altijd plaats zeggen ze.
We zouden dit echt nog weken kunnen volhouden, maar ja aan alles komt een eind.