the good life
Door: Hans en Merel
Blijf op de hoogte en volg Hans
25 Juli 2013 | Canada, Port Alberni
Ontbijtje halen we bij de Subway, de vriendelijke man achter de balie weet ondertussen al wat we moeten hebben, we eten het op in het hotel. Alles wordt ingepakt, we checken uit en om tien over acht staan we voor het hotel. Tien minuten later arriveert onze greencab. De chauffeur komt uit India, op de radio klinkt iets onverstaanbaars, ”what language is that?” Vraag ik hem, zijn antwoord klinkt als Punjabs, India dus. Hij woont hier al 14 jaar, en had geen moeite met het vinden van werk.
Bij Cruise Canada worden we verwacht, we doen wat paperassen, bekijken nog maar eens de instructievideo, de laatste keer was acht jaar geleden, de poepslang was toen wel de grote hit, en natuurlijk mijn afdeling, net als nu.
Heel voorzichtig rijden we weg, eerst even naar de Wallmart, en dan naar Tsawassen BC, alwaar onze ferry zal vertrekken om 12:45. Merel ondergaat mijn gebruikelijke gestress in dergelijke situaties (we zouden eens te laat komen), we zijn keurig op tijd en mogen bij de vrachtwagens.
Tegen 3 uur arriveren we bij Duke Point Nanaimo. Een vriendelijke mevrouw op de boot vertelt ons dat Nanaimo – Tofino nog meer dan 3 uur rijden is. Stom eigenlijk dat je nog niet in de gaten hebt hoe groot de afstanden zijn, in dit geval 220 km, maar een bochtige weg vol stoplichten.
We komen uiteindelijk niet verder dan Port Alberni. We rijden wat rond, betreden een paar campgrounds, bij de derde is het raak, prachtig plekje, water, stroom en zelfs wifi, alleen geen aansluiting voor de poepslang.
Bij Wallmart in Port Alberni hebben we twee stoeltjes gekocht, we hebben ook een tafeltje, en nu zitten we buiten met een wijntje en vragen ons af of het nog beter zou kunnen, haast niet voor te stellen.
Papa zit wel erg veel te mopperen over een “gitaarspelende” man naast ons, begeleid door een mondharmonica dat ook niet al te soepel klinkt. Snap niet dat je kan mopperen als je het zo goed hebt.