Capilano suspension bridge
Door: Hans en Merel
Blijf op de hoogte en volg Hans
24 Juli 2013 | Canada, Vancouver
Punt nummer twee, morgen halen we de camper op, hoe komen we daar, en waar is het, het blijkt hier een kilometer of 20 vandaan te zijn, eerste deel zou je met de skytrain kunnen gaan, laatste deel met de taxi. Volgens hun website kun je vanaf 5 uur AM bellen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Sowieso is bellen niet eenvoudig, ik krijg een paar keer de receptie, bij een tollfree nummer moet er ergens een 1 tussen, anders weer niet, maar je moet wel het regionummer ervoor draaien, en zonder 1. Rond kwart over acht krijg ik de Cruise Canada aan de lijn, ze sturen een taxi morgen, en aangezien we een Early Bird hebben komt die taxi al om 8:30, handig dus, een greencab.
Punt nummer 3 wat we moeten regelen is de overtocht naar Vancouver Island. Ook hier is internet erg handig, alle schema's zijn te downloaden, voor ons is het handig om van Vancouver Tsawwassen Terminal naar Nanaimo Duke Point Terminal over te steken. Het lukt om te reserveren op de boot die vertrekt om 12:45 PM Wednesday July 24, aanbetaling credit card, de rest morgen.
Na een ontbijt bij Subway wandelen we naar het opstappunt bij het Hyatt hotel. Er staat daar een meisje die ons vraagt of we naar Capilano gaan, en ze verkoopt ons kaartjes. Het park is een hommage aan het regenwoud in Canada, heel mooi om te zien allemaal, we brengen er enkele uren door, hangen hoog boven het ravijn, en nemen twee keer de suspension bridge waar in 2006 een 46 ton zware boom op viel, de boom brak in twee, de brug gaf geen krimp.
We nemen de shuttlebus terug, skypen even met Veerle in het hotel en wandelen dan richting Granville Island, op aanraden van een van de meisjes in de bediening gisteren.
We varen met de ferry vanaf Vancouver Aquatic Centre naar het Granville Island Ferry Dock, 5,50 dollar retour, een grappig klein bootje alleen voor voetgangers.
We wandelen rond, het is gezellig druk, veel terrasjes, maar ook een public market waar je erg veel dingen kunt kopen, veel lekkere dingen vooral.
We nemen een terrasje, eten wat lekkere dingen in de public market, en moe maar voldaan wandelen we op tijd terug naar het hotel.