Vlam bam bam bam
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
18 Juni 2011 | Verenigde Staten, San Diego
Onderweg zien we veel Joshua trees, een soort Yucca die alleen in dit deel van de wereld groeit, op hoogte en onder vrij barre omstandigheden.
Niels rijdt het grootste deel, we komen door de buitenwijken van Los Angeles, het is druk op de weg. Amerikanen rijden heel anders dan wij, het is een sprookje dat Amerikanen zich aan de maximum snelheid houden, rechts inhalen is hier ook heel gewoon. Vermoedelijk kun je hier je nummerbord kopen, we worden diverse keren ingehaald door DON D in een zwarte BMW
We stoppen even ergens onderweg, doen een hapje, en ik doe het laatste stukje van de 470 km.
We rijden richting UCSD, dat is de campus in noord San Diego waar Rianne (Niels zijn lief) een poosje gaat studeren in de komende maanden.
We hobbelen een kruispunt over als ineens, BWAM, een motor achterop de auto knalt. We stoppen meteen met nog een paar mensen. De motorrijder bloedt wat uit schaafwonden op zijn handen, en het doet pijn. De afhandeling van zaken gaat gelukkig in een vriendelijke sfeer, de man geeft al zijn gegevens, en we zijn blij dat hij in ieder geval niet zwaar gewond is, we brengen hem even naar huis, hij zal zijn motor later ophalen, al ziet die er niet uit of hij nog rijden kan, er loopt olie uit. Wijzelf hebben ook schade.
We bekijken de campus, Niels is een beetje jaloers, het ziet er allemaal heel fraai uit, en ook nog eens vlak bij het strand, Wat ons wel verbaast is de temperatuur, die ligt op een gegeven moment zelfs onder de 20 graden celsius, we weten gewoon niet meer wat we meemaken.
We rijden verder en Niels maakt grapjes over het ongeluk, vooral over het feit dat IK het ongeluk had, en niet hij, aan de andere kant is het nu 1 - 0 voor mij. Niels suggereert dat hij morgen de stand op 1 - 1 brengt door een Hells Angel aan te rijden in een groep, ik mag het woord doen dan.
We checken in in Best Western Seven seas San Diego en eten daar wat.