Grand Canyon - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Hans Kok - WaarBenJij.nu Grand Canyon - Reisverslag uit Grand Canyon, Verenigde Staten van Hans Kok - WaarBenJij.nu

Grand Canyon

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

13 Juni 2011 | Verenigde Staten, Grand Canyon

De Grand Canyon staat op het programma. Niet ver van het hotel is een halte van een shuttlebus, laten we de auto lekker staan.
We willen in ieder geval een eindje in de Canyon afdalen, helemaal vice versa is te veel voor een dag, er is in 2004 een marathonloopster geweest (net boven de 3 uur) die zich niet goed voorbereid had en het niet overleefd heeft in een poging dit alles in een dag te doen, het totale traject is 15,5 km met een hoogteverschil van 1337 meter.
De temperaturen verschillen lokaal enorm. Aan onze zuidkant wordt een temperatuur van 26 graden verwacht (op zich een ideale temperatuur), aan de noordkant van de Canyon wordt 21 graden verwacht (ligt 300 meter hoger), in de kloof zelf verwacht men 38 graden.
Wij gaan voor de Bright Angel Trail, en dan slechts nog tot het eerste punt, dat is 350 meter dalen op 2,5 kilometer. Dalen stelt niet zoveel voor, Niels gaat wel een stuk sneller, zijn coordinatie is beter. Klimmen is een stuk zwaarder onder de gegeven omstandigheden, meedogenloze zon, hoogte, droogte, maar het is wel heel speciaal om mee te maken en te doen, we laten menig zwetdruppeltje en lurken regelmatig aan onze gallonflessen met water.
Gedurende de hele dag begeven we ons langs de Canyon met de bussen, het is vrij druk, soms moeten we een paar bussen wachten, ze rijden heel regelmatig en we zijn enorm relaxed.
We kunnen het niet laten om een foto te maken bij Hopi point bij de toiletten, daar namen we 6 jaar geleden en soortgelijke foto, ik zoek deze op en geloof mijn ogen niet, toen droeg ik exact dezelfde kleren.
Tegen 8 uur ´s avonds stappen we weer uit de bus, doen even gauw een pizza bij de pizzahut, smaakt OK.
Morgen rijden we naar Las Vegas.

• 15 Juni 2011 - 10:20

Colette:

Laat me raden: je had je grijze trui aan? :-D