Salida Colorado - Reisverslag uit Salida, Verenigde Staten van Hans Kok - WaarBenJij.nu Salida Colorado - Reisverslag uit Salida, Verenigde Staten van Hans Kok - WaarBenJij.nu

Salida Colorado

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

09 Juni 2011 | Verenigde Staten, Salida

Voordat Niels ontwaakt begin ik met bellen naar een bedrijf vlakbij Salida (Colorado) om een dagje raften te organiseren. Met handen en voeten lukt het, alle adres gegevens zijn vernaggeld, maar e-mailadres en mobiel kloppen, ze stuurt me even later de bevestiging. Dan boek ik via expedia twee nachten Holiday Inn in een nabijgelegen dorpje.
Na het ontbijt bezoeken we een Harley Davidson winkel (apart volk daar), en een echte cowboy winkel, zadels voor 1200 dollar, echte cowboy hoeden voor 430 dollar, Niels koopt er een riem.
We gaan rijden tegen half elf, we hebben bijna 700 km voor de boeg. We zijn nog steeds heel blij met onze navigatie, maar het is een groot land, op een gegeven moment slaan we een tweebaansweg in, en de mannelijke stem zegt: deze weg 252 km volgen, kom daar maar eens om in Nederland.
Texas is vlak, overal staan jaknikkers, koeien in weidse bruine velden, en af en toe een knalgroen cirkelvormig veld met gewas was via een rijdend mechanisme geirrigeerd wordt.
Bij Texline rijden we New Mexico binnen, de tijd gaat een uur terug, de kleuren van het landschap veranderen niet, wel verschijnen er heuvels.
Vrij snel daarop rijden we Colorado binnen, de temperatuur daalt langzaam, het wordt bergachtig, ongemerkt komen we op 2700 meter, het is nog maar 75F, we zien sneeuw op de bergen rondom.
We gebruiken het volgende omrekentabelletje:
F - C
59 - 15
68 - 20
77 - 25
86 - 30
95 - 35
104 - 40
Om tien over 5 (lokale tijd) komen we aan. De dame achter de balie kan ons niet meteen vinden, het blijkt dat ik op de verkeerde datum geboekt heb, pas morgen, er zijn wel kamers vrij, dus wellicht verblijven we hier 3 nachten.
We gaan dineren bij Boathouse Cantina, met uitzicht op de Arkansas river.
Dat was een goede keuze, de rivier stroomt flink, morgen zullen we die beraften.

• 09 Juni 2011 - 20:37

Bregje:

Fijn, even jullie verhaal lezen voor het slapengaan. Ook fijn dat jullie zulke onnozele discussies hebben, dan gaat het goed! Tabee!