The big Texan steak Ranch
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
08 Juni 2011 | Verenigde Staten, Amarillo
We gaan een grote klap maken vandaag. Gisterenavond kwam Niels met het idee om een paar dagen Colorado te doen. We rijden vandaag dus in een keer Oklahoma door tot in Texas Amarillo. Vanuit mijn bed boek ik de Sleep Inn in Amarillo, via Expedia deze keer, het werkt echt schitterend, je gaat naar Google Earth, naar de plaats zelf, tikt motel in en je krijgt een overzicht met prijzen en wat ze bieden, deze was slechts 58 dollar incl taxes, twee tweepersoons bedden en vrije Wifi (die het nu niet doet, goedkoop = duurkoop?).
In de staat Oklahoma stoppen we even bij een Tourist centre en kopen wat kaartjes.
Als we bij Texola Texas binnen rijden verandert het landschap. In de beschrijving was dat al aangekondigd, de vegetatie verandert en het glooien verdwijnt, grote velden met hier en daar wat koeien zien we, en lange sproeiinstallaties op wielen.
Bij Mc Lean tanken we even, ik vraag aan de Texaan of dit normale temperaturen zijn, hij verzekert me van niet, minstens 10 graden te warm, op een gegeven moment wijst de autothermometer 104F aan, en dat is 40 graden celsius.
Bij het afrekenen staat een meisje voor me, ze heeft "daddy´s girl" in haar nek getatoeeerd. Ik stel Niels voor dat hij "daddy´s boy in zijn nek laat tatoeeren, zwaar is mijn teleurstelling, hij gaat dat niet doen.
Niet ver voor Amarillo zien we een scheve watertoren bij het dorp Groom. Waarom staat deze scheef? (Google: leaning tower Groom)
We arriveren om 16:10.
Ik ga even hardlopen, het is 38 graden. Geen enkel probleem, begin augustus 1990 was het 37 graden in Zeeuws Vlaanderen, qua temperatuur een nieuw PR dus nu.
Niels suggereert om te gaan eten bij een echt Texaans restaurant, The big Texan steak Ranch.
Dit is toch wel de klapper tot nog toe. Geweldige tent, veel hout, drie mannen met instrumenten die country spelen op verzoek. Eten is Texaans, veel vlees, maar voor elk wat wils, groenten, ook vis (zalm).
Ze hebben lekkere grote pullen bier, zelfs een vlaamse witte. Je zou zelfs een poging kunnen doen om en maaltijd met 72 oz vlees te verorberen (twee kilo), als je dat lukt binnen een uur is het gratis. Ik ben echt geen kleine eter, maar dat gaan we dus niet doen. Wij nemen een salade en een steak met zijn tweeen. Zelfs de halve steak is nog een keer of 3 zo groot als het biefstukje wat we thuis eten, het smaakt uitstekend.