Chicago centrum - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hans Kok - WaarBenJij.nu Chicago centrum - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Hans Kok - WaarBenJij.nu

Chicago centrum

Door: kokido

Blijf op de hoogte en volg Hans

02 Juni 2011 | Nederland, Amsterdam

Kwart voor 6 in de ochtend lokale tijd en klaar wakker natuurlijk, Niels probeert nog wat te slapen.
We zullen vandaag Chicago centrum gaan bekijken. De auto laten we staan, volgens mij is er hier iemand rijk geworden aan de productie van stoplichten, en ze staan allemaal op rood, met de auto door de stad rijden schiet dus niet op.
Op een kilometer van het hotel vertrekt iets wat op een metro lijkt, maar eens even informeren bij de balie, de strippenkaart of de OV-chipkaart zal het hier wel niet doen.
We maken gebruik van de Metra om naar downtown te reizen. De Metra is een massieve dubbeldekker waarbij de tweede verdieping een soort balkons zijn aan twee zijden. Je betaalt 4 dollar enkele reis en er is een conducteur op de trein die kaartjes knipt en de deuren bedient (niks automatisch). We vermoeden verder dat Metra en vrouwelijke Metro is, daarover later meer.
We bezoeken de Sears tower die tegenwordig Willis tower heet naar een bedrijf wat de naamsrechten verworven heeft. Deze is 442 meter hoog en 527 als je de antenne meerekent.
Er gaat een directe lift naar de skydeck die bijna bovenin zit, deze lift overbrugt de afstand binnen een minuut. Op het skydeck bevinden zich glazen uitbouwtjes waardoor je ruim 400 meter boven de grond kunt zweven, Niels gaat er even in zitten en laat zich fotograferen.
Vanuit de toren zien we de haven en een stadion, daar wandelen we naartoe, het is verder weg dan het leek van bovenaf. Het stadion wandelen we helemaal rond op zoek naar het museum, dat blijkt gesloten te zijn.
We proberen de met de Metra naar het centrum te reizen, maar alle Metra´s gaan de verkeerde kant op. Als er eindelijk een Metra de goede kant op gaat mogen we niet mee, we besluiten te gaan wandelen en wat denk je, op het moment dat we bovenop het viaduct staan komt de Metra binnenrijden, het moet wel een vrouwelijke Metro zijn.
We lunchen bij Chicago eleven city diner. Personeel is als altijd zeer correct. Ze adviseert ons een haventaxi te nemen, niet al te duur en je komt nog even op het water en eindigt bij de pier.
Dat doen we dus, er staat een frisse noordenwind. We bekijken de pier en wandelen weer naar Chicago OTC Metra en reizen terug naar Des Plaines, de Metra is goed vol.
We hebben blaren van het vele wandelen vandaag.

• 02 Juni 2011 - 14:28

Annelies:

Heee broertje, ik heb je site gevonden. Kijk even naar boven, daar vliegt zometeen Hella langs, onderweg naar Lima, via Houston. Veel plezier jullie!

• 02 Juni 2011 - 18:25

Bregje:

Doet de navigatie het??

• 02 Juni 2011 - 23:32

Hans Kok:

@Annelies Hella heeft nog even gezwaaid :-)

@Breg: De navigatie heeft me al voor enkele dwalingen behoed, gelukkig duwt Niels deze verwarde man af en toe de goede kant op